O nama

Za vaš dobar dan na Lošinju i Cresu

 

Jadranka trgovina d.o.o. trgovačka je kuća sa sjedištem u Malom Lošinju. Posluje u sklopu Jadranke d.d. – najveće hotelijersko-turističke tvrtke na Kvarneru. To je poduzeće s tradicijom u trgovačkom poslovanju osnovano 1947. godine i u svom je razvoju prošlo kroz različite faze – značajan rast doživljava osamdesetih godina izgradnjom industrijsko-skladišne zone na predjelu Kalvarija te početkom devedesetih, kad je otvoren vanjskotrgovački odjel.

Danas je Jadranka trgovina d.o.o. jedna od vodećih trgovačkih kuća na kvarnerskim otocima koja se bavi veleprodajom i maloprodajom te proizvodnjom pekarskih i slastičarskih proizvoda. Vlastita maloprodajna mreža sa više od 20 maloprodajnih objekata i veleprodaja opslužuju se iz servisnoskladišne zone sa 5000m2 zatvorenog prostora, u odvojenim i specijaliziranim skladištima za piće, industrijsku robu, prehrambene artikle, te hladnjača za suhomesnate proizvode, mlijeko i mliječne proizvode, svježe i smrznuto meso, smrznutu ribu i povrće, svježe voće i povrće.

Jadranka trgovina d.o.o. zapošljava 160 djelatnika tijekom cijele godine, a za vrijeme turističke sezone taj broj naraste i do 230, što je čini jednim od važnijih privrednih subjekata na otoku. Poslovanje se odvija na otocima Lošinju i Cresu gdje za vrijeme sezone funkcionira 20 maloprodajnih prodavaonica raznih formata, a objekti koji su otvoreni tijekom cijele godine, omogućavaju stanovništvu Maloga Lošinja, ali i stanovništvu manjih mjesta na otoku, stalnu opskrbu živežnim i drugim namirnicama.

Jadranka trgovina od 2005. članica je udruženja hrvatskih trgovačkih kuća Ultra gros, osnovanog kao reakcija na promjene na tržištu koje je donio ulazak stranih trgovačkih lanaca, kad je postalo jasno da mali trgovci mogu opstati jedino udruženim snagama. Osnovna je djelatnost Ultra grosa trgovina na veliko i malo robom široke potrošnje – prehrana i neprehrana, pića, duhanske prerađevine, kozmetički proizvodi, građevinski materijal, namještaj, tehnička roba i bijela tehnika, tekstil i obuća. Članice Ultra grosa posluju s renomiranim domaćim proizvođačima i distributerima stranih proizvođača, a na razini grupacije potpisani su ugovori s više od 200 zajedničkih dobavljača. U svojoj ponudi Ultra gros ima više od 450 proizvoda pod robnom markom Ultra plus koji čine 10% udjela u ukupnom prometu. Proizvodi su dobre kvalitete i dostupni po vrlo pristupačnim cijenama.

Poslovanje Jadranka trgovine obilježeno je izrazitom sezonalnošću, pa tako u ljetnim mjesecima ostvaruje čak oko 70% cjelogodišnjeg prometa, iako je velik dio prodavaonica otvoren tijekom cijele godine. Ključ uspješnog poslovanja tvrtke leži u vještom balansiranju između poslovanja u turističkoj sezoni i izvan nje, kao i zadovoljenja potreba gostiju i potreba lokalnog stanovništva.

Brigu o lokalnom stanovništvu ponajviše pokazuju prodavaonice otvorene tijekom cijele godine u manjim mjestima na otocima (Punta Križa, Osor, Ćunski, Susak...). Poseban je trud i marketinški rad usmjeren na zadovoljstvo kupaca – stanovnika otoka,i to kroz aktivnosti koje se provode samostalno ili uz podršku dobavljača. Redovito se provode razne akcije, od loyalty programa do popusta za umirovljenike.

Veleprodajna djelatnost osigurava lokalnim ugostiteljima cjelogodišnju opskrbu na tom osjetljivom i izoliranom otočnom području. To je omogućeno kroz ozbiljan skladišni kapacitet, sa skladištima raznih režima čuvanja robe i organiziranom dostavom robe na području Lošinja i Cresa. Surađuje se i s mnogim lokalnim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima čiji su proizvodi posebno označeni ili smješteni na posebne pozicije u trgovini.

Jadranka trgovina d.o.o. tijekom cijele godine sponzorira i pomaže mnoge događaje na otoku, privrednog, kulturnog ili dobrotvornog karaktera.

JADRANKA TRGOVINA trgovina d.o.o.

JADRANKA TRGOVINA d.o.o.

Dražica 1, 51550 Mali Lošinj

OIB: 02198337590

Matični broj: 1897217

Trgovačko društvo upisano je u Sudski registar Trgovačkog suda u Rijeci pod matičnim brojem subjekta 040205793

IBAN: HR4023400091110171299,  Privredna banka Zagreb d.d., 10000 Zagreb

Temeljni kapital 39.669.900,00 kn uplaćen u cijelosti, 100% vlasništvo Jadranke d.d. Mali Lošinj

Direktor: Milutin Džebić